[Infographic] Twitteren is topsport: ‘Kromo’ en ‘de Mart’ meest besproken

Tijdens de afgelopen Olympische Spelen werden niet alleen sportieve records gebroken. Bij met bijna 300.000 online berichten, waarvan 71% tweets, waren het niet zo verwonderlijk de meest ‘sociale’ Spelen ooit. Zowel supporters als deelnemers gingen los op social media als Twitter en Facebook. Wie verdient de medaille voor de meest online besproken Olympiër? Ofwel; wie wint de Tweetlympics: Mart Smeets!

Lees meer: [Infographic] Twitteren is topsport: ‘Kromo’ en ‘de Mart’ meest besproken

Facebook nodigt je uit om de Spelen te ontdekken

Londen 2012 lijkt het meest besproken sportevenement in de geschiedenis te worden met fans wereldwijd die hun Olympische verhalen delen via Facebook. Vandaag heeft Joanna Shields, VP EMEA van Facebook, tijdens een bijeenkomst in London samen met het International Olympisch Comité de 'Ontdek London 2012' Facebook pagina officieel gelanceerd.

Lees meer: Facebook nodigt je uit om de Spelen te ontdekken

Tennis Academy Amsterdam van start op wereldniveau met internationale allure

Door een tennisbal tegen het logo te slaan heeft sportwethouder Eric van der Burg van de gemeente Amsterdam vandaag Tennis Academy Amsterdam geopend. Met Tennis Academy Amsterdam, een initiatief van toptennissers en coaches John van Lottum, Sven Groeneveld, Roland Laurense en Arjan Pondman, is Nederland een tennisschool op wereldniveau rijker. “Tennis Academy Amsterdam past uitstekend binnen de Olympische ambities van de gemeente Amsterdam”, zegt een trotse wethouder Eric van der Burg.

Lees meer: Tennis Academy Amsterdam van start op wereldniveau met internationale allure

Van Basten pikt oude hobby op

Marco van Basten is niet bij de pakken neer gaan zitten na zijn vertrek als hoofdcoach van Ajax. Dit weekend vindt de KLM Open plaats, het grootste golftoernooi van ons land. Van Basten verkende alvast met regerend kampioen Darren Clarke de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort.

Lees meer: Van Basten pikt oude hobby op

Europa kiest Cruijff tot beste atleet

Internationale sportliefhebbers van het Amerikaanse ESPNClassic.com hebben Johan Cruijff gekozen tot de beste atleet van de jaren ‘70, meldt highlow.nl. Met zes procent meer versloeg Cruijff bokser Mohammed Ali. Duizenden Europese sportfans deden aan de online voting mee, die werd opgezet in het kader van de serie ‘Decades’ op ESPN Classic.

Lees meer: Europa kiest Cruijff tot beste atleet

Aanvullende informatie