Deze vechtsporten zijn nu razend populair

Jiu-jitsu is een van de oudste vechtkunsten. Je leert hier om te vechten en te verdedigen met en zonder wapens tegen zowel onbewapende als bewapende tegenstanders. Letterlijk betekent jiu-jitsu: zachte kunst. Er wordt hiermee bedoelt dat het gaat om de kunst van de overwinning door mee te geven in plaats van weerstand te bieden. Deze vechtsport komt uit China en is ontstaan door een Japanse geneesheer. Hij zag een nieuw probleem, namelijk: wat als diezelfde technieken op hem werden toegepast door iemand met meer kracht? Hij vond zijn antwoord. ‘Meegeven om te overwinnen’.

Jiu Jitsu

Grondvechten staat hierbij centraal. De unieke vechtsport is vooral bekend door de speciale technieken en bewegingen met minder fysiek sterke mensen. De Braziliaanse vechtsport kent zijn oorsprong uit Japan. Bij de Braziliaanse variant wordt er geen gebruik gemaakt van stoten, trappen en slagen, maar ligt de focus juist op het klemmen en verwurgen van de gewrichten van de tegenstanders. In Den Haag kan je de lessen van Brazilian Jiu-Jitsu volgen. Bjj Den Haag biedt lessen aan voor elk niveau. Van beginner tot gevorderd. Doordat de betrokken trainers zorgen voor een open sfeer, kun jij binnen korte tijd op eigen kracht en niveau de sport ervaren. Net als karate en judo heeft jiu-jitsu een gradatie door middel van gekleurde banden. De volgorde gaat van laag naar hoog. Eerst krijg je een witte band, vervolgens een gele, daarna een oranje, groene, blauwe en tot slot de bruine band. Bij elk examen kan je een slip krijgen in de kleur van de eerstvolgende band. Als je de witte band hebt en je haalt je examen, dan krijg je een gele. Als je het uitstekend hebt gedaan kan je er zelfs twee krijgen. Na de bruine band komen de Dan-graden, ook wel de zwarte banden.

MMA

Wat ook een populaire vechtsport is, is MMA. MMA staat voor Mixed Martial Arts. Een vechtsport die constant aan het groeien is en binnenkort ook een van de grootste vechtsporten van de wereld zal zijn. MMA is een vechtsport waarbij verschillende vechtsporten gecombineerd worden, zoals Jiu-Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen. Het bijzondere aan MMA is dat er zowel staand als op de grond mag worden gevochten. MMA Den Haag biedt ook lessen aan voor beginners. Het is een unieke sport, en bij de trainingen krijg je les van zeer ervaren trainers, waarmee je kennis maakt met de geweldige en unieke vechtsport. Probeer een keer uit je comfort zone te stappen en kennis te maken met één van deze gave vechtsporten.

Geef een reactie