Een van de dingen waar ik al sinds mijn jeugd gek op ben, is het theater. De magie van het verwachtingsvol in je stoel zitten, de stilte die neerdaalt in de zaal en het doek dat opengaat, is elke keer dat ik naar theater ga even groot. Wat krijg je deze keer te zien? Zal het ontroerend zijn of hoop je vooral veel te lachen? Zal je helemaal in het verhaal meegenomen worden door de acteerprestaties of val je halverwege de voorstelling in slaap? Het kan allemaal gebeuren en daarom is het juist zo leuk. Je kan aan de hand van een recensie hoge verwachtingen hebben, maar of deze ingelost worden zal pas gedurende de avond blijken. Je leert een nieuw verhaal kennen of je maakt kennis met een nieuwe insteek van een verhaal dat je al kent. Ook al kan een voorstelling tegenvallen, je volgende theaterervaring kan weer heel anders zijn.

Toneelspelen

De liefde voor theater begon bij mij al vroeg. Ik weet niet meer of dat kwam doordat mijn ouders mij meenamen naar een voorstelling of dat ik het vooral erg leuk vond om met vriendinnen toneel te spelen. We verzonnen dan zelf verhalen waar we vervolgens korte voorstellingen van maakten. Uiteraard was het verplicht voor de op dat moment aanwezige familieleden om te komen kijken. Als er een toneelvoorstelling op school werd georganiseerd, deed ik dan ook altijd mee. Er heerste een gezellige sfeer bij de repetities en het is gewoon te gek om samen iets nieuws te creëren. Daarom ben ik ook na school doorgegaan met toneelspelen bij verschillende clubs. Natuurlijk word er op de ene voorstelling enthousiaster gereageerd dan de ander, maar het belangrijkste is altijd dat je tijdens het productieproces lol hebt gehad met elkaar. Vorig jaar kwamen we op het idee niet in een theater te gaan spelen, maar op locatie. Dat heeft tot een bijzondere voorstelling geleid.

Op locatie

Een van onze oudere spelers heeft namelijk een prachtige tuin. Het zou een intieme voorstelling worden, want we konden er maar vijftig man aan publiek kwijt. We zagen het helemaal zitten, want we zouden ’s avonds spelen en hij had prachtige verlichting in zijn tuin. Hij had daarvoor led inbouwspots dimbaar 230v van ledinbouwspotsleds  aangeschaft en dat geeft een supermooi effect. Een perfecte locatie voor onze voorstelling die over eerste liefdes ging. We hebben het verschillende keren in de nazomer gespeeld. Het is een van ons meeste succesvolle voorstellingen gebleken. Zelf hebben we er ook veel plezier aan beleefd. Het was ook erg bijzonder om op zo’n andere locatie te spelen dan normaal. Uiteraard besloten we dat we dit vaker zouden doen. Het maakte ons supertrots ons publiek zo’n unieke avond te hebben bezorgd!