Levensstijl veranderen doe je zo

Een gezonde levensstijl komt met je fysieke en mentale gezondheid ten goede. Daarom is het belangrijk dat je evenveel aandacht besteed aan beide. Een gezonde levensstijl is belangrijk, omdat je er op latere leeftijd ook nog profijt van kan hebben. Je loopt minder risico op hart- en vaatziekten in vergelijking met mensen met overgewicht. Voldoende buiten zijn, joggen, zwemmen of fietsen kan daar al een steentje aan bijdragen. Het is aan jou om een manier te vinden hoe je die levensstijl gaat veranderen. Dit kan je doen door gezond te eten, te gaan sporten of gewoon te bewegen zoals elke dag een uur gaan wandelen. Of allemaal! Je moet kijken wat het best bij jou past.

Doe wat je leuk vindt

Het allerbelangrijkste is dat je iets gaat doen wat je leuk vindt, anders houd je het niet lang vol. De eerste stap zetten is meestal het lastigst. Bepaalde gewoontes zal je er ook niet zomaar uitkrijgen. Vaak hoor je mensen zeggen: ‘jammer dat ik dit niet eerder heb gedaan’. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag al aan iets te veranderen. Een tijd geleden kreeg ik als tip om een bokszak te kopen. Bokszakken zijn zakken waar je tegen aan kan boxen. Het is een ideale trainingspartner en je hoeft te deur er niet voor uit. Hij is multifunctioneel en je traint daarmee je conditie, uithoudingsvermogen, kracht, reactiesnelheid, voetenwerk, precisie, coördinatie en timing. Een aantal vliegen in één klap. Het is ook een mentale uitlaatklep. Soms heb je van die dagen die niet zo lekker gaan en anders lopen dan je had gehoopt. Dan is je bokszak daar om je agressie af te nemen.

Sporten is de sleutel

Dat het goed is voor het lichaam weet ondertussen iedereen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het voor een goede nachtrust zorgt en een minder hoge medische consumptie. Mentale fitheid, daar zorgt sporten ook voor. Je voelt je simpelweg lekkerder na afloop van het sporten, dan daarvoor. Voldoende fysieke activiteit gaat depressies tegen en vertraagt de ontwikkeling van dementie en vermindert het aantal psychische klachten. Je leert ook meer zelfvertrouwen te krijgen en sociale vaardigheden. Kortom, sporten is de sleutel tot een nieuwe levensstijl. Je kan hier niet vroeg genoeg mee beginnen om er later veel voordelen uit te halen. Dus trek je gympen aan, een lekker zittende outfit en ga bewegen! Je wint ontzettend veel met sport. Ontdek nieuwe sporten of ga eens met vrienden een proefles volgen op de tennisclub. Haal ze over en ga ervoor.

Geef een reactie