Mijn onvergetelijke ervaring van dit jaar!

Nederlandse vlag

Naarmate de dagen van december langzaam voorbij tikken, word ik altijd een beetje nostalgisch. Zo had ik onderlaatst met mijn vrienden over alle mooie momenten die we in 2018 meegemaakt hadden. Stuk voor stuk werden de meest ongelooflijke verhalen verteld. Sommige waren echt waar, sommige enigszins overdreven en een aantal waren compleet gebaseerd op fantasie. Toch deed die avond mij realiseren hoe een geweldig sportjaar 2018 eigenlijk was. Mijn onvergetelijke ervaring van dit jaar heeft (wel of niet) toevallig te maken met sport. Ik was namelijk dit jaar aanwezig als toeschouwer op de Olympische Winterspelen van PyeongChang.

Keer op keer kippenvel momenten

Ik weet niet hoe een grote sportfan jij bent, maar ik ben echt gek op alles dat met sport te maken heeft. Dan kun je wel begrijpen hoe gaaf ik de Olympische Spelen vind! Elke editie ben ik voor de buis gekluisterd om de wedstrijden allemaal op de voet te volgen. Ergens in 2017 besloot ik dat het hoog tijd was dat ik zelf een keertje aanwezig was bij de Olympische Winter Spelen. Bovendien stond een vakantie naar Zuid-Korea nog op mijn bucketlist, dus dat kwam erg goed uit. Toen het eindelijk zover was, kon ik het haast niet geloven. Omdat ik nooit professioneel sporter ben geworden, was dit moment nog specialer voor mij. Ik weet niet hoe vaak precies, maar ik heb keer op keer kippenvel momenten meegemaakt tijdens de Olympische Winter Spelen.

Vol trots met vlag en al

Zeker toen het schaatsen in volle gang was, heb ik echt zitten genieten. Samen met een goede vriend waren we naar PyeongChang gereisd. Tijdens de ritten van Kjeld Nuis, Patrick Roest en de vele andere Nederlandse sporters zag je mij vol trots in de tribune staan. Natuurlijk had ik ver van tevoren in Nederland de Nederlandse vlag besteld. Ik kan je vertellen dat je dan echt iets bijzonders en onvergetelijks meemaakt. Daar sta je dan in de tribune en je ziet gewoon sportgeschiedenis geschreven worden. Als sportfanaat schreeuwde ik de longen uit mijn lijf, terwijl ik druk zwaaide met mijn Nederlandse vlag.

Werkelijk onvergetelijke ervaring

Als je me vraagt welk specifiek moment dan zo geweldig was, dan zou ik eigenlijk geen antwoord kunnen geven. De hele ervaring was onvergetelijk. Niet alleen waren de Nederlandse sporters ontzettend goed bezig, de sfeer die in de lucht hing droeg ook enorm bij aan mijn tijd daar. Ik heb enorm genoten van de wedstrijden en dus ook van de gastvrijheid van de Zuid-Koreanen. Aan het einde van de Olympische Spelen heb ik mijn Nederlandse vlag ook gegeven aan een klein jongetje die groot fan was geworden van Kjeld Nuis. Dat soort momentjes bij elkaar opgeteld maken mijn trip naar Zuid-Korea werkelijk onvergetelijk!

Geef een reactie