Waarom elektrische fietsen een uitkomst zijn!

Gemak dient de mens. Dus waarom nog martelen op een oude fiets, terwijl het ook gemakkelijk kan? Elektrische fietsen maken ons leven een stuk gemakkelijker. Geen gedoe meer om nat van het zweet op je werk aan te komen. Altijd het gevoel van wind in de rug en comfortabel op je bestemming aankomen.

Niet alleen senioren erkennen de voordelen van elektrische fietsen: ook forenzen en scholieren stappen over op een fiets met elektrische trapondersteuning. Elektrische fietsen zijn bijzonder geschikt om lange afstanden mee af te leggen. Het opladen is tegenwoordig geen probleem meer: oplaadpunten vind je tegenwoordig door het hele land en zelfs in het buitenland. Wist je dat er zelfs elektrische trekkingfietsen te koop zijn, speciaal voor fietsvakanties?

Wat zijn elektrische fietsen?

Een ander woord van elektrische fietsen zijn e-bikes. Elektrische fietsen bieden trapondersteuning door middel van een motor in het voorwiel of tussen de trapas. Deze motor wordt aangedreven door een accu, die meestal geplaatst is onder de bagagedrager.

Elektrische fietsen: de accu

Op een accu kun je gemiddeld zo’n 100 kilometer rijden. De accucapaciteit is bepalend voor de afstand die afgelegd kan worden en noemen we actieradius. De actieradius van elektrische fietsen zou genoeg moeten zijn om een paar dagen te kunnen rijden zonder de accu opnieuw op te hoeven laden.

Elektrische fietsen kopen

Ben je toe aan een nieuwe fiets en weet je nog niet precies wat je wil? Dan is het misschien de hoogste tijd om te kijken naar een elektrische fiets. Er is echter een zeer divers aanbod in elektrische fietsen door de alsmaar toenemende populariteit. Laat je daarom altijd goed informeren! Er zijn behoorlijk wat aanbieders van e-bikes, zowel eerstehands en tweedehands. Het is maar net wat binnen je budget past en wat je het belangrijkst vindt: daarop kun je het best baseren welke fiets je aanschaft.

Geef een reactie