Een tijd niet gesport? Zo begin je weer!

Sportschool Zaandam

Een aantal jaar geleden ging bij mij het roer om. Ik deed eigenlijk nooit iets aan sport en ik merkte dat ik toch al snel wat zwaarder werd. Aanvankelijk vond ik dit niet zo’n heel groot probleem. Maar hoe meer ik ging werken, hoe minder tijd ik had om sowieso te bewegen. Toen merkte ik dat ik toch een stuk minder lekker in mijn vel begon te zitten. Uiteindelijk heb ik compleet het roer omgegooid en ben ik weer aan het sporten geslagen. Hoe moeilijk en hoe gemotiveerd ik aan het begin ook was, ik heb uiteindelijk doorgezet en ben keihard aan de slag gegaan. Dit ging uiteraard niet zonder slag of stoot en daarom deel ik mijn ervaringen ook graag. Toen ik voor het eerst de sportschool Zaandam in liep had ik nooit gedacht dat ik dit zou delen. Benieuwd naar mijn tips? Lees dan snel verder!

Hoe begin ik weer met sporten?

Als je een hele tijd niks aan sporten hebt gedaan en je zit al niet lekker in je vel. Dan is het enorm lastig om die eerste stap naar een sportschool of überhaupt sporten te zetten. Je blijft liever veilig binnen maar je merkt uiteindelijk dat je daar niet heel veel vrolijker van wordt. Ik ben eerst gaan kijken hoe ik mijn leven indeelde op dat moment. Uiteraard heb je je werk of andere verplichtingen maar er blijft natuurlijk ook nog genoeg vrije tijd over. Eenmaal mijn weekplanning inzichtelijk, ben ik mijn sportmomenten gaan plannen. Geen impulsieve acties meer maar gewoon alles stap voor stap plannen. Ik ben toen rustig aan begonnen met twee keer in de week sporten en ik heb alles zo verder gepland dat ik twee maanden later op vier keer per week zat. Het plannen en rustig opbouwen heeft mij enorm geholpen met het weer beginnen.

De sportschool in Zaandam

Mijn volgende tip is, probeer iets nieuws. Ik was bijvoorbeeld nog nooit in een sportschool geweest. Daarom was het voor mij ook extra spannend om die sportschool in Zaandam binnen stappen. Ietwat onwennig begon ik aan mijn eerste oefening maar al gauw merkte ik dat ik compleet op mijn plaats was. Door uit mijn comfortzone te stappen had ik er gelijk een passie bij. Ga dus op zoek naar manieren om je uit je comfort zone te halen en dan zorgt deze spanning ook weer voor de nodige adrenaline om ergens anders aan te beginnen. Na verloop van tijd heb ik ook de nodige vrienden gemaakt in de sportschool zodat ik ook nog eens mijn sociale contacten een boost heb gegeven. Ben jij de volgende die zijn sportleven weer oppakt?

Geef een reactie