Het is natuurlijk een sport die bekend staat als een ongelofelijke rijke kakker sport. Maar dat is snel aan het veranderen in de afgelopen jaren. De sport wint aan populariteit onder het algemeen publiek en voor vele goede redenen. In dit artikel bespreken we de sport van het golfen en waarom het zo’n leuke sport is. Daarnaast gaan we in op de voordelen die leren golfen met zich meebrengt.

Mentaal sterker

Het eerste wat we willen bespreken in dit artikel is de positieve invloed die golfen heeft op je mentale welzijn. Het fantastische aan golfen is dat het een balans is tussen een denksport en een fysieke sport. Het houdt je hersenen scherp en houd je ook sociaal. Dit is namelijk het tweede voordeel dat we willen bespreken in dit artikel. Golfen kan een fantastische sociale activiteit zijn om samen te doen. Het wordt vaak gedaan als vergadering of als zakelijke ontmoeting bijvoorbeeld.

Alhoewel golfen een meer populaire sport aan het worden is vinden veel clubs het wel belangrijk dat je netjes gekleed gaat. Maar over het algemeen is een Tommy Hilfiger polo prima. Golfen is een harstikke gezellige sport en bijna alle clubs zijn ontzettend vriendelijk en blij om nieuwe leden aan te nemen. 

Minder stress

Golf is een fijne buitensport en door je volledig te focussen op het balletje kun je bijvoorbeeld werkstress ook weer vergeten. Op deze manier kan golf een fantastische manier zijn om minder stress te ervaren.  Een ander groot voordeel van de sport is dat het een sport is die gemakkelijke te leren is maar onmogelijk is om perfect in te worden. Op deze manier raak je niet te gefrustreerd in de beginfase maar kun je wel jarenlang oefenen en beter worden. 

Fysiek gezond

Wanneer je aan golfen denkt denk je misschien niet aan topsport, maar dat wil niet zeggen dat golf niet een ontzettend goede sport kan zijn voor je fysieke gezondheid. Dit zit hem misschien niet zozeer in het balletje slaan zelf, al is dat wel goed voor je armkracht. Het zit hem meer in de afstanden die je loopt wanneer je een 18 banen speelt. Natuurlijk worden deze voordelen weggenomen als je een golf karretje gebruikt maar wij kunnen over het algemeen aanraden om gewoon te lopen. Om deze redenen is golfen een fantastische sport die iedereen zeker een keer moet uitproberen. Pak een golfclub en ga ervoor!