Vier je feest eens op een bijzondere manier

Tent huren

Als je eens een grote(re) inzamelingsactie wilt houden ten bate van je sportvereniging, zul je flink moeten uitpakken. Mensen willen gerust wel doneren aan de vereniging, maar daar moet wel iets tegenover staan. Een knalfeest bijvoorbeeld. Het leukst is het dan om een themafeest te organiseren. De mensen komen graag verkleed en door deze verkleedpartijen heb je de meeste kans op een geweldig feestje. Mensen zijn toch wat losser als ze niet direct herkenbaar zijn. Maar waar organiseer je dit feest? Kun je terecht in de kantine van de vereniging? Ga je een grote tent huren? Regel je een zaaltje in het plaatselijke dorpshuis? Dat is natuurlijk aan jou en de rest van de organisatie. Als je eenmaal hebt besloten waar het feest gegeven wordt, kun je gaan nadenken over een thema.

Kies voor een Halloween-thema

Officieel is Halloween op 31 oktober, maar in de weken daarvoor en daarna kun je prima wegkomen met dit thema. Enge spoken, zombies, heksen en tovenaars, je kunt ze dan allemaal verwachten op je feestje. Natuurlijk serveer je dan broodjes afgehakte vinger (hotdog met ketchup) en bloederige drankjes (rode wijn of limonade). Je kunt met dit thema echt flink uitpakken. Je kunt de locatie op een geweldige, spannende manier versieren. Geloof mij, over dit feestje wordt nog lang nagepraat.

Heb je een vereniging met veel jeugd?

Kies dan eens voor een Sinterklaasfeest of Kerstfeest. Kleine cadeautjes voor alle kinderen, pepernoten en natuurlijk een bezoek van de Sint en zijn Pieten of de Kerstman. Vooral de wat kleinere kinderen en hun ouders zullen dit een geweldig feest vinden. Je kunt de cadeautjes laten kopen door de ouders of van iedere ouder een bijdrage in de kosten vragen. Dat laatste levert de vereniging uiteindelijk het meest op. Oké, het is even een klus om te organiseren en je oren zullen toeteren na zo’n dag, maar het is het echt allemaal waard!
Tent huren

Lampionnenkeuring!

Bij ons in de buurt is het op 11 november nog steeds Sint Maarten. De basisschoolkinderen gaan met hun zelfgemaakte lampionnen al zingend langs de deuren om snoepjes op te halen. Je kunt bij je vereniging heel leuk een lampionnenkeuring organiseren. Hier laten alle kinderen hun mooie lampionnen zien en de mooiste wint een prijs(je). Ook hier kun je de ouders goed vragen om een bijdrage, dit natuurlijk om de kas van je vereniging te spekken. De feestavond is dan natuurlijk voor de ouders. De kinderen hebben het dan te druk met langs de deuren gaan.

Geef een reactie