Elk jaar zeggen we het weer en elk jaar lukt het opnieuw niet. Het idee dat we dit jaar in de beste vorm van ons leven gaan komen. Het probleem is dat velen van ons dit voor de zomer willen doen en dat we besluiten dat dit belangrijk is wanneer we nog maar een maand of twee hebben om dit resultaat te behalen. Dit leidt er in werkelijkheid toe dat we op een crash dieet gaan waar wat we al snel opgeven. Uiteindelijk hebben we geen resultaten. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je daadwerkelijk in topvorm kunt komen, niet voor deze zomer maar voor de volgende. Een mooi en gezond lichaam bouw je namelijk niet in een paar weken of een paar maanden. Daar wil je minstens een jaar voor uit trekken.

Langzaam maar consistent

En dat is de eerste tip die we willen meegeven in dit artikel. Namelijk dat als je wilt afvallen je dit langzaam moet doen. Mik niet om twee of drie kilo per week kwijt te raken. Een veel beter doel is om te proberen om maximaal 1 of zelfs nog beter, slechts een halve kilo per week kwijt te raken. Op deze manier gaat het misschien niet snel maar het is manier die veel makkelijker is vol te houden.

Sporten en voeding

De tweede tip die ik wil meegeven is dat sporten belangrijk is en dat voeding ook belangrijk is. Dit is natuurlijk een logische tip maar het is opvallend hoeveel mensen slechts op een van de twee willen focussen. De ene persoon zegt niet van sporten te houden en wil daarom alleen gezond en weinig eten en zo afvallen. Andere mensen zeggen, ik sport veel maar dan wil ik ook eten wat ik wil. Toch is de meest effectieve manier om in shape te komen door beiden te combineren. Als je het goed aanpakt ondersteunen beide aspecten elkaar ook. Doordat je veel sport wil je gezonder eten om je lichaam goed te voeden. Wanneer je gezond eet krijg je meer zin om te sporten. Koop wat mooie sportkleding, bijvoorbeeld van het merk Daily Paper om jezelf te motiveren en ga aan het werk.

Als je deze tips uitvoert zul je langzaam maar consistent in steeds betere vorm komen. Dit zal er niet alleen voor zorgen dat je er beter uit gaat zien maar ook dat je je gezonder gaat voelen. Zo zul je volgende zomer veel meer genieten.