Het weer begin langzaam steeds beter te worden. Zo nu en dan kunnen we al heerlijk genieten van een dagje zon. Van die stralende zon krijg je spontaan zin in de zomer. De zomer, de tijd van het jaar om lekker buiten te zijn en gezien te worden. Even een terrasje hier, strandje daar en dan nog even stralen op een festival. Klinkt fantastisch die zomer. Maar diezelfde zomer kan ook heel confronterend zijn. Want iedereen om je heen heeft zijn best gedaan in de maanden voorafgaand aan de zomer. En dan sta je daar opeens als ware levensgenieter met een bierbuikje. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar als ware sportliefhebbers streven we natuurlijk naar een lichaam dat past bij een sporter. Om te voorkomen dat jij straks enigszins teleurgesteld bent tijdens misschien wel de mooiste tijd van het jaar, helpen we je met een paar bruikbare tips die jouw lichaam klaarstomen voor de zomer!

Van sporten krijg je energie

De drempel om na enige tijd weer fanatiek te gaan sporten is vaak gigantisch. Na je werk ben je al moe en dan moet je ook nog eens de deur uit om te gaan sporten. Tegen de tijd dat je bij de sportschool bent of op de club ben je al gesloopt. En toch zijn er overal om je heen mensen die wel de energie lijken te hebben om er nog even tegenaan te gaan. Hoe doen ze dat toch? Het antwoord is simpel: door het simpelweg gewoon te doen. Geen excuses meer te verzinnen, maar gewoon gaan.

Alle sporters kennen het gevoel dat je totaal even geen zin hebt in je favoriete afleiding, sporten. Maar zodra je die voetbalschoenen, bokshandschoenen of ballerina’s eenmaal aan hebt, dan vergeet je alles en ga je er gewoon voor. Binnen een mum van tijd realiseer je weer hoe leuk en lekker sporten wel niet is. Na afloop van je trainingssessie voel je je voldaan. Hier en daar wat spierpijn, maar je hebt het toch weer geflikt. Ook wanneer je in de spiegel kijkt, zie je je lichaam langzaam maar zeker stappen maken in de goede richting. Dit stimuleert en motiveert je weer om te blijven gaan. Ook wanneer je van tevoren even geen zin hebt.

Je lichaam onderhouden

Van al dat sporten krijg je natuurlijk ook flink honger. Als je dat afgetrainde lichaam wilt behouden, dan is het belangrijk dat je gezond eet. Dit kun je doen door een strikt dieet te volgen en een gezonde levensstijl aan te houden. Maar we kunnen ook goed begrijpen dat je niet meteen je hele leven wilt omgooien. Makkelijker is het dan om gebruik te maken van voedingssupplementen om de nodige voedingsstoffen aan te vullen. Onthoud wel: voedingssupplementen kunnen een aanvulling zijn op een gezond eetpatroon. Die pillen vervangen zeker niet een gezonde maaltijd met voldoende vitaminen. Ze kunnen het alleen ondersteunen. Raadpleeg bij twijfel ook altijd een huisarts, indien je bijvoorbeeld al medicijnen slikt.

Nu staat niets jou en een leuke zomer meer in de weg!