Mannen zijn over het algemeen makkelijker dan vrouwen wat betreft het kopen van schoenen. Maar dat betekent nog niet dat het mannen maar het eerste beste paar herenschoenen willen kopen wat ze zien liggen. Herenschoenen moeten over het algemeen lang mee kunnen gaan, betaalbaar zijn en er ook nog eens stoer, elegant, sportief of casual uitzien. Hier een paar tips om de perfecte herenschoenen te scoren!

Sneakers

Veel mannen kiezen voor sneakers als ze opzoek zijn naar een schoen die er stoer uitziet en toch comfortabel zit. Bij het kopen van sneakers is het belangrijk om de schoenmaat goed in de gaten te houden. Dit is belangrijk omdat er veel gelopen zal worden op de sneakers en een te krappe herenschoen vervelende gevolgen met zich mee zal brengen. Denk bijvoorbeeld aan eeltplekken, scheve tenen of pijnlijke voeten.

Daarnaast is een zachte, stevige zool ook van belang. De voeten horen comfortabel in de zool te liggen, maar toch genoeg ondersteuning te genieten zodat de voet niet veel verschuift tijdens het lopen. Een goede tip om te onthouden dus!

Nette herenschoenen

De nette herenschoenen worden over het algemeen minder gedragen dan sneakers. Dit komt omdat nette herenschoenen vaak gedragen worden bij bepaalde gelegenheden. Het is daarom verstandig rekening te houden met de zakelijke kleding die vaak bij deze schoenen gedragen zal worden. Het is altijd slim om bij nette herenschoenen te kiezen voor een neutrale kleur, zodat de schoenen vrijwel overal bij passen en je ze op deze manier dus vaker aan kan trekken!

Stoere boots

Herenschoenen komen natuurlijk ook in de vorm van stoere laarzen. Denk bijvoorbeeld aan een paar gave cowboylaarzen die je kan dragen in je vrije tijd. Dit staat heel goed bij een los zittende, vervaagde jeans en een leuk geruit overhemd bijvoorbeeld. Bij deze schoenen kan je jouw fantasie helemaal los laten gaan: geen enkele laars is uit den boze. Houd je bijvoorbeeld van een paar opvallende laarzen? Kies dan voor laarzen in een felle kleur of misschien zelfs wel met een kleine hak. Kies voor een paar herenschoenen waar jij je prettig in voelt en dan zal het je automatisch goed staan.

Herenschoenen komen in allerlei vormen en variaties. Het beste is om altijd te kiezen voor het paar wat jou aanspreekt, terwijl je rekening houdt met de rest van je garderobe. Zo vind je gegarandeerd een paar herenschoenen die goed van kwaliteit zijn, betaalbaar zijn en ook nog eens helemaal voldoen aan jouw wensen! Succes!