Een CV ketel gaat ongeveer 15 jaar mee in gebruik. Na deze periode worden CV ketels duurder in onderhoud en is het vaak het beste om een nieuwe CV ketel in huis te halen. Hier vind je de voordelen van een CV ketel huren.

Geen hoog aanschafbedrag

Wanneer je geen mogelijkheid hebt om in 1 keer een hoog bedrag uit te geven aan een CV ketel, dan is huren de ideale optie: je hebt geen hoge aanschafkosten bij het uitkiezen van een CV ketel. Daarbij hoef je ook de installatiekosten niet te betalen die ook al gauw enkele honderden euro’s zijn. Dit is overigens niet altijd zo, kijk altijd goed naar de voorwaarden van de verhurende partij. Meestal is een contract zelfs al na enkele jaren opzegbaar, dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld toch een ketel wilt kopen of gaat verhuizen.

Een betere klasse kiezen

Een CV ketel huren brengt nog een voordeel mee waar je voor kunt kiezen bij de keuze van een nieuw toestel: je kunt makkelijker een CV ketel kiezen met een hogere CW klasse. Hierdoor heb je meer water comfort en kan je bijvoorbeeld een stortdouche gebruiken en op meerdere plekken warm water aanzetten. Het maandbedrag gaat wellicht omhoog, maar je betaalt niet meteen het dubbele aan aanschafprijs. Ook kan je naast comfort kiezen voor een CV ketel met een hoger rendement: doordat er nu zuiniger omgegaan wordt met stroom en gas betaal je minder aan energiekosten.

Vast onderhoud

Erg fijn aan het huren van een CV ketel is dat het onderhoud en reparaties zijn inbegrepen. Je betaalt een vaste prijs per maand en loopt niet tegen onverwachte financiële problemen aan na enkele jaren. Houd er wel rekening mee dat dit per contract verschilt. Lees dus altijd voordat je een contract aangaat naar de voorwaarden. Wanneer dit in orde is, betaal je geen meerprijs bij problemen. Dit is dan ook een enorme zekerheid die je aangaat waarbij de maandprijs altijd hetzelfde blijft.

Gratis thermostaat

Vaak komt er bij een installatie van een CV ketel inclusief abonnement een gratis slimme thermostaat. Zo ben je niet alleen goedkoper uit dankzij een zuinigere ketel, maar kan je ook besparen door slimme instellingen te gebruiken waarbij je je systeem kunt bedienen via een app op de telefoon. Dat maakt een CV ketel huren natuurlijk erg interessant.