Gezamenlijk met de klas van de middelbare school een sportief uitje doen, of een bedrijfsuitje? Het is vaak een lastige keuze om een sportief uitje te vinden die voor iedereen aantrekkelijk is. Iets wat sportief en in teamverband te doen is, is bootcamp. Maar zeg nu even eerlijk, daar zit niemand op te wachten. Een uitje vol spanning, avontuur en adrenaline is het spelen van airsoft. Hoe speel je het, welke vormen kun je gebruiken en over wat voor een wapen beschik je nu eigenlijk?

Wat is airsoft?

Airsoft is een militair spel waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen in de vorm van spannende missies. Denk bijvoorbeeld aan de schietspellen zoals zombies, capture the flag en nog veel meer. Je kunt het realiseren tijdens een real-life airsoft game. Bij airsoft schiet je met plastic balletjes van 6mm, ook wel BB’s genoemd. Airsoft is te spelen vanaf 18 jaar en zijn er verschillende locaties in Nederland en België. Tevens kun je ervoor kiezen om indoor of outdoor airsoft te spelen. Indoor wordt gespeeld in een loods waar een bepaald thema is uitgezet, terwijl outdoor airsoft juist in een bos of bij een fort wordt gespeeld. Voel jij de adrenaline al stromen?

Sportief, spannend en avontuurlijk

Naast alleen een sportief uitje, is airsoft ook nog eens spannend en avontuurlijk. Iedereen zal een fantastische dag beleven waar eeuwige herinneringen van over blijven. Voor teamuitjes is airsoft ideaal omdat je ook gebruik moet maken van teambuilding. Airsoft speel je in teamverband, waarbij een goede samenwerking uiteraard van belang is. Samen bedenk je een strategie om de tegenstander te slim af te zijn om ze in airsoft taal ‘af te schieten’ of om de vlag te veroveren. Tevens leer jij je klasgenoten, collega’s of medespelers beter kennen. Je maakt op een andere manier kennis met 

Airsoft, je moet er lef voor hebben 

Je zult niet alleen een paar dagen spierpijn hebben na een keer airsoft te hebben gespeeld. Airsoft is een avontuurlijk spel waar echt wel lef voor nodig is. Je slaat op de vlucht, wordt eens beschoten en zult bovendien een keer vallen. Je moet er dus niet gek van op staan te kijken wanneer je de volgende dag een aantal blauwe plekken weet te vinden op je lichaam. 

Zorg dat je jezelf goed schuil houdt, wees je tegenstander te slim af en schiet ze op de onverwachte momenten. Door middel van een goede samenwerking en teambuilding zul je de tegenstander te slim af zijn en zul je het spel weten te winnen. Durf jij de uitdaging aan?