Een counterballetje kan raar rollen...

De teloorgang van het Nederlands Elftal is ingezet bij die koekenbakker van een Bert van Marwijk. Hij liet in 2010 en 2012 Nederland al geheel op z'n PSV`s zo saai mogelijk voetballen. Ik geloof dat hij gisteren in Huiskamer Brasil zei dat ander voetbal niet meer mogelijk is. Helaas dan, zeg ik daar achteraan. We hebben gewoon geen goede voetballers meer voor beter spel.

Lees meer: Een counterballetje kan raar rollen...

EK Barometer: Online Nederland verrassend positief over Oranje

Hollandse nuchterheid overheerst in de online berichtgeving over de fatale nederlaag van gisteren. Over de wedstrijd werd binnen online en social mediabronnen 39.590 geschreven (aandeel Twitter 91%). Opvallend is dat 69% van de berichten een positief sentiment uitdrukt; de Nederlander laat zich niet kennen! Een groot deel van de online amateuranalytici geeft bovendien een belangrijk signaal af aan de KNVB: Laat Van Marwijk blijven.

Lees meer: EK Barometer: Online Nederland verrassend positief over Oranje

EK Barometer: Robben online schlemiel van de wedstrijd

Over Nederland-Denemarken is afgelopen zaterdag 9 juni 2012 online ruim 31.000 keer gesproken. Lichtpuntje aan Nederlandse kant was volgens de amateuranalytici Wesley Sneijder, met name vanwege zijn ‘fenomenale passes’. Minder populair was Arjen Robben, die het vooral kwalijk werd genomen dat zijn acties ‘egoïstisch’ zouden zijn. Dit alles blijkt uit de EK Barometer, dat tijdens het gehele toernooi relevante berichtgeving online monitort.

Lees meer: EK Barometer: Robben online schlemiel van de wedstrijd

[Oranje EK08] Het Nederlandse voetbal is herrezen

Hoe je het ook wendt of keert: het Nederlands Elftal floreert! Na zeven magere jaren kraait niet de Franse haan victorie, maar brult de Nederlandse leeuw. En hoe! Na de 3-0 tegen de Italianen en de 4-1 tegen de Fransen is de kwartfinale al bereikt. Wat is dat genieten!

Lees meer: [Oranje EK08] Het Nederlandse voetbal is herrezen

[Oranje EK08] Oranje fotoverslag tegen Italië

Afgelopen maandag won het Nederlands Elftal van Italië. Bekijk hier de foto's van het geweldige voetbalfeest in Bern. (fotografie: Bon/Remepro.nl)

Lees meer: [Oranje EK08] Oranje fotoverslag tegen Italië

Aanvullende informatie