[Jong Oranje EK07] Vroege verjaardag Foppe de Haan: Jong Oranje wint EK

Jong Oranje heeft zaterdagavond met succes het Europees Kampioenschap Onder 21 verdedigd. In de Groningse Euroborg werd Jong Servië met 4–1 verslagen. De talenten gaven Foppe de Haan met de overwinning een vervroegd verjaardagscadeau. "Dit is het mooiste cadeau wat ze me hadden kunnen geven", vertelde de trotse coach.

Lees meer: [Jong Oranje EK07] Vroege verjaardag Foppe de Haan: Jong Oranje wint EK

[Jong Oranje: EK07] Gespannen en koelbloedig gaat Jong Oranje voor de toernooiwinst

Na een zenuwslopende strafschoppenserie (13-12), voorafgegaan door een erg matige wedstrijd (1-1), heeft Jong Oranje de finale van het EK<21 bereikt. Ondanks de moeizame strijd bleef Foppe de Haan vertrouwen houden in een goede afloop. “Ik geloofde er absoluut in! Ik ben er hartstikke blij mee; fantastisch! Twee keer achter elkaar de finale spelen, in eigen land nog wel.”

Lees meer: [Jong Oranje: EK07] Gespannen en koelbloedig gaat Jong Oranje voor de toernooiwinst

[Jong Oranje EK07] Foppe: 'Jong Oranje is uit de puberteit'

Door gelijk te spelen hielp Jong Oranje onze zuiderburen aan een plaatsje in de halve finale. De beloftes van Nederland controleerden de wedstrijd, maar verzuimden in de eerste helft afstand te nemen van Jong België. De Belgen waren erg blij en Foppe is tevreden met de groei van zijn ploeg: “we zijn de puberteit uit!”

Lees meer: [Jong Oranje EK07] Foppe: 'Jong Oranje is uit de puberteit'

[Jong Oranje EK07] Jong Oranje naar halve finale en Olympische Spelen [fotoverslag]

Voor het eerst sinds 1952 gaat Oranje volgend jaar naar de Olympische Spelen. Door de 2-1 overwinning (doelpunten Ryan Babel en Maceo Rigters) op Jong Portugal is de ploeg van Foppe de Haan gegarandeerd van deelname aan de Spelen in Peking.

Lees meer: [Jong Oranje EK07] Jong Oranje naar halve finale en Olympische Spelen [fotoverslag]

[Jong Oranje EK07] Foppe heeft vertrouwen in leider Maduro

Een paar jaar geleden werd Hedwiges Maduro een grote carrière toegedicht als toekomstig dirigent van de nieuwe generatie Ajacieden. Het pakte afgelopen seizoen iets anders uit, maar in de openingswedstrijd op het EK<21 stond hij er weer. Met de winnende treffer op zijn naam straalde hij na afloop als vanouds. Voor bondscoach Foppe de Haan is Maduro zijn beoogd leider in het veld. “Hij moet er nog in groeien, maar ik heb er wel vertrouwen in.”

Lees meer: [Jong Oranje EK07] Foppe heeft vertrouwen in leider Maduro

[Jong Oranje EK07] Ajacied Maduro scoort voor Oranje winnende EK-treffer (1-0)

Zondagavond openden Nederland en Israël het Europees Kampioenschap voor jonge profvoetballers onder 21 (EK<21). In Heerenveen versloegen de Oranje Welpen van Foppe de Haan hun Joodse tegenstanders met 1-0 door een vroege treffer van Ajacied Hedwiges Maduro. Ryan Babel wil topscorer worden, maar mistte een opgelegde kans. “Het is jammer dat ik niet heb weten te scoren, maar de drie punten vind ik belangrijker.”

Lees meer: [Jong Oranje EK07] Ajacied Maduro scoort voor Oranje winnende EK-treffer (1-0)

Aanvullende informatie