Zes jaar cel voor ex-voorzitter Barcelona

Addthis

José Luis Núñez, de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona (1978 - 2000), moet zes jaar de gevangenis in. Dat heeft een rechtbank in Barcelona vandaag beslist. Ook zijn zoon moet voor zes jaar achter de tralies.

José Luis Nunez (©AlleSport.nl) De rechter achtte de 79-jarige Núñez en zijn zoon schuldig aan omkoping en valsheid in geschrifte, in een zaak waar in totaal 14 personen terechtstonden, onder hen ondernemers, belastinginspecteurs en belastingadviseurs. Núñez en zijn zoon maakten zich schuldig aan het omkopen van belastinginspecteurs om zo zelf niet vervolgd te worden voor belastingontduiking.

Núñez leidde FC Barcelona met wisselend succes. Het was onder zijn mandaat dat Johan Cruyff trainer van de club werd en van het elftal dat de geschiedenis zou ingaan als het 'Dream Team'. Maar de egocentrische Núñez brouileerde zich ook met een reeks vedetten, waaronder Diego Armando Maradona, Bernd Schuster, Luís Milla, Ronaldo en Hristo Stoichkov. Zijn positie werd uiteindelijk onhoudbaar, waarna hij in 2000 werd opgevolgd door vice-voorzitter Juan Gaspart. In totaal verzamelde FC Barcelona in het tijdperk Núñez 7 landstitels, 6 Spaanse bekers en 1 Champions League.

 

Addthis

Commentaar formulier verbergen Commentaar formulier verbergen

Smileys

:confused: :cool: :cry: :laugh: :lol: :normal: :blush: :rolleyes: :sad: :shocked: :sick: :sleeping: :smile: :surprised: :tongue: :unsure: :whistle: :wink: 

  1000 tekens over

Antispam Nieuwe afbeelding Hoofdletter gevoelig

 

Aanvullende informatie