Facebook nodigt je uit om de Spelen te ontdekken

Addthis

Londen 2012 lijkt het meest besproken sportevenement in de geschiedenis te worden met fans wereldwijd die hun Olympische verhalen delen via Facebook. Vandaag heeft Joanna Shields, VP EMEA van Facebook, tijdens een bijeenkomst in London samen met het International Olympisch Comité de 'Ontdek London 2012' Facebook pagina officieel gelanceerd.


Meer dan 900 miljoen mensen kunnen delen in de feestvreugde. Dit is genoeg om het Olympisch Stadion 11.000 keer te vullen. Londen 2012 lijkt het meest besproken sportevent in de geschiedenis te worden met fans wereldwijd die hun Olympische verhalen delen via Facebook. Om er voor te zorgen dat iedereen alles uit de Spelen kan halen kondigt Facebook vandaag de Ontdek Londen 2012 pagina. www.facebook.com/pages/olympics besteedt aandacht aan atleten, nationale teams en individuele sporten. Binnenkort zullen daar ook omroepen en sponsoren bijkomen. Gebruikers kunnen makkelijk hun favorieten vinden, op ‘vind ik leuk’ klikken en zo een persoonlijke Olympische ervaring creëren.

Joanna Shields, VP en Managing Director EMEA bij Facebook lanceerde de Ontdek Londen 2012 pagina vandaag tijdens een event in Londen. “Tijdens deze Spelen heeft ieder verhaal de potentie gehoord te worden", aldus Shields. “Op Facebook heeft iedere atleet een publiek. Iedere fan kan zijn of haar eigen helden volgen, ze steunen, aanmoedigen en hun verhalen delen met de wereld.”

Bij het event in Londen was ook Mark Adams, Director of communications van het Internationaal Olympisch Comité aanwezig. “De Olympische Spelen brengen al meer dan een eeuw fans samen met memorabele sportevenementen en momenten”, vertelde Adams de aanwezige journalisten. “Eerst in de stadions, later ook via televisie en nu via sociale media. Het is logisch om de fans de best mogelijke ervaring te bieden. Dit worden de eerste echte sociale Spelen. Ik weet zeker dat we via Facebook en al onze anders sociale media kanalen een geheel nieuwe dimensie aan de Spelen kunnen geven voor een nieuw publiek.”

www.facebook.com/pages/olympics
is beschikbaar in 22 talen, waaronder Nederlands. Er zijn al meer dan 100 miljoen verbinden tussen fans en atleten op de Ontdek Londen 2012 pagina. In Nederland kunnen gebruikers al onder andere hockeyspeelster Naomi van As en het gehele Nederlands Olympisch Team vinden. Hierdoor is het voor fans gemakkelijker om echt betrokken te raken bij de atleten waar zij om geven en betrokken blijven bij de sportevenementen waar zij het meest in geïnteresseerd zijn.

Addthis

Commentaar formulier verbergen Commentaar formulier verbergen

Smileys

:confused: :cool: :cry: :laugh: :lol: :normal: :blush: :rolleyes: :sad: :shocked: :sick: :sleeping: :smile: :surprised: :tongue: :unsure: :whistle: :wink: 

  1000 tekens over

Antispam Nieuwe afbeelding Hoofdletter gevoelig

 

Aanvullende informatie