Tennis Academy Amsterdam van start op wereldniveau met internationale allure

Addthis

Door een tennisbal tegen het logo te slaan heeft sportwethouder Eric van der Burg van de gemeente Amsterdam vandaag Tennis Academy Amsterdam geopend. Met Tennis Academy Amsterdam, een initiatief van toptennissers en coaches John van Lottum, Sven Groeneveld, Roland Laurense en Arjan Pondman, is Nederland een tennisschool op wereldniveau rijker. “Tennis Academy Amsterdam past uitstekend binnen de Olympische ambities van de gemeente Amsterdam”, zegt een trotse wethouder Eric van der Burg.

wethouder Eric van der Burg (©Tennis Academy Amsterdam)

Topinitiatief

Zes jaar geleden begon tenniscoach Roland Laurense met een Amsterdamse tennisacademie. Op datzelfde moment hadden Cor Kwast (mede-eigenaar van Tennis Centrum Amsterdam) en internationale topcoach Sven Groeneveld het idee opgevat om samen met voormalig top100 speler John van Lottum een internationale tennisschool op te zetten. Vanaf 16 juli 2011 gaan alle partijen samen verder in Tennis Academy Amsterdam. “We creëren een unieke tennisschool voor nationale en internationale topspelers”, legt Roland Laurense uit. “De gebundelde krachten en jarenlange ervaring van Groeneveld en Van Lottum enerzijds en de Laurense Academy anderzijds maken van Tennis Academy Amsterdam een unieke en inspirerende tennisacademy voor internationale toptennissers en jonge opkomende talenten. Talenten kunnen zich optrekken aan de toppers die regelmatig op de Academy zullen trainen.” Tennis Academy Amsterdam wil zich meten met de beste tennisacademies ter wereld door zowel parttime als fulltime programma’s aan te bieden aan nationale en internationale talenten die zich professioneel verder willen ontwikkelen. “Deze Academy geeft Amsterdam als topsportstad wereldwijd uitstraling en potentie”, vult John van Lottum aan. “De gemeente Amsterdam en Topsport Amsterdam hebben Tennis Academy Amsterdam al omarmd en ook de Sport Science Unit van de Vrije Universiteit Amsterdam biedt de nodige facilitaire support. Daarnaast worden we ook al ondersteund door internationale A-merken als adidas en Prince.”

Wethouder Eric van der Burg, John van Lottum, Henk Stokhof (Olympische Ambitie), Kornelis Dijkman (Topsport Amsterdam) en Roland Laurense (©Tennis Academy Amsterdam)
Olympische ambitie

Amsterdam is gekozen als locatie vanwege de internationale uitstraling en de directe bereikbaarheid met Schiphol. De hoofdstad wil zich profileren als een echte tennisstad en om dat te ondersteunen is gekozen voor de naam Tennis Academy Amsterdam. “De gemeente Amsterdam is uitermate gecharmeerd van Tennis Academy Amsterdam”, zegt wethouder Eric van der Burg. “Het past uitstekend in de sportieve en Olympische ambities van Amsterdam. Tennis Academy Amsterdam zou het begin kunnen zijn van Nederland Tennisland en een traditie die uitgroeit tot grote internationale proporties.”

Roland Laurense, John van Lottum en wethouder Eric van der Burg (©Tennis Academy Amsterdam / www.AlleSport.nl)
Verbouwing

Tennis Academy Amsterdam beschikt over twee riante locaties binnen Amsterdam: Tennispark Buitenveldert en Tennis Centrum Amsterdam Kadoelen, samen goed voor 14 hardcourt binnenbanen en 36 buitenbanen. “We hebben geweldige faciliteiten en kunnen echt een product aanbieden dat een meerwaarde is voor onze spelers”, stelt Sven Groeneveld. “En omdat het niet vanaf het begin hoeft te worden opgebouwd, kunnen de spelers zo instromen.” Beide locaties beschikken daarnaast over uitgebreide fitnessmogelijkheden en fysiotherapeutische begeleiding, waaronder de samenwerking met de Sport Science Unit van de Vrije Universiteit Amsterdam. Door de al bestaande infrastructuur van de Laurense Tennis Academy op Tennispark Buitenveldert, met zo'n 70 talenten en 10 coaches, is er voor nieuwe spelers direct een goed programma te volgen, zowel in groepen als privé. De andere locatie, Tennis Centrum Amsterdam Kadoelen van mede-eigenaars Groeneveld en Van Lottum, wordt tegelijkertijd met de trainingen, zowel binnen als buiten volledig gerenoveerd. Kunstgras wordt gravel. Er komen nieuwe horecafaciliteiten en een spelersruimte om te studeren, te rusten, te eten en te ontspannen.

(©Tennis Academy Amsterdam)
Tennis Academy Amsterdam wordt ondersteund door diverse partners zoals adidas, Prince, Topsport Amsterdam, Tennisdirect, Tennisjournaal, Vrije Universiteit, Gemeente Amsterdam, Tennispark Buitenveldert en Tennis Centrum Amsterdam.

 

Addthis

Commentaar formulier verbergen Commentaar formulier verbergen

Smileys

:confused: :cool: :cry: :laugh: :lol: :normal: :blush: :rolleyes: :sad: :shocked: :sick: :sleeping: :smile: :surprised: :tongue: :unsure: :whistle: :wink: 

  1000 tekens over

Antispam Nieuwe afbeelding Hoofdletter gevoelig

 

Aanvullende informatie